« Terug

Chinese gerechten: oneindig variaties

De Chinese keuken is één van de fijnste en veelzijdige keuken ter wereld. Door de grootte van het land met verschillende volken met een eigen cultuur, is de variatie in de Chinese keuken zeer gevarieerd.  In deze blog laten we u kennis maken met een aantal Chinese gerechten wat we in Nederland ook wel kennen, maar dan wel op traditionele wijze!

De vijf lekkere Chinese gerechten

Pekingeend

Dit bekend gerecht is een afkomstig uit het noordoosten van China, oftewel Beijing. In het chinees noemt men het letterlijk ‘’ geroosterd eend uit Beijing’’. In China serveert men een hele eend aan tafel en met behulp van de chef-kok wordt dit aan tafel geserveerd.  De knapperige huid is de lekkerste gedeelte van de eend en het wordt gesneden met een dun laagje vlees. Die vervolgens weer in pannenkoekjes worden geserveerd.

 

Jiaozi (dumplings)

In het Engels noemen we het ook wel dumplings. Het is in feite deeg met vulling, klinkt simpel. Maar de pasteitjes worden door iedereen verschillend gevuld in China. Daarnaast kun je het in water koken, bakken met olie of stomen. In China krijg je dit vaak geserveerd met sojasaus en Chinese azijn.

 

Maancake

De maancake wordt alleen tijdens het maanfestival gegeten en men in Azië kunnen het niet zonder. Vaak krijgen men dit van elkaar als cadeau. Het wordt traditioneel gevuld met lotuszaakpasta of rodebonenpasta en daarbij een andere vulling. De meest voorkomende vulling is met gezouten eendeneigeel.

 

Baozi

In Nederland kennen we het als bapao wat we vaak tegenkomen in de supermarkt. Echter wordt krijg je in China bapao in verschillende stijlen en smaken. Het grote verschil hierbij is dat ze meestal vers worden gemaakt en niet zoals wij hier in Nederland uit de supermarkt kopen. Bekijk hier hoe een bapao in China wordt bereid.

 

Dim-sum

Dim-sum behoort tot de Kantonese keuken en kent veel 200 soorten hapjes. Het zijn vaak kleine hapjes die worden gegeten bij een uitgebreide lunch. Men drinken vaak ook potje thee erbij. Bekende vormen van dim-sum zijn onder andere dumplings, mini bapao broodjes, wraps die vaak gevuld worden met verse zeevruchten, groenten en vlees. Ook in Nederland kunnen we lekker genieten van dim-sum. In grote steden als Rotterdam en Amsterdam kun je verschillende restaurants vinden die speciaal dim-sum en andere traditionele eten maken. Uiteraard kom je in zulke zaken heel veel Chinezen tegen.

 

Reis nu naar china

Loop het water al uit je mond en ben je van plan om binnenkort naar China te reizen? Vraag dan op tijd een visum aan! Een pasfoto is tegenwoordig ook vereist voor een visum voor China. Lees hier de eisen van de pasfoto. O ja, vergeet niet dat je geen Foe Yong Hai of Babi Pangang kan bestellen in China!

May 19, 2017
« Terug
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy